Není nad českou kuchyni. Občas to ale chce nějaké zpestření. Tentokrát Vám doporučíme inspirovat se ve Středozemí a připravit si chobotnici. Příprava není nikterak složitá. Kromě chobotnice stačí použít suroviny, které máte běžně doma.
Recept z chobotnice:
Suroviny:
1 středně velká chobotnice (asi 0,5 kg)
2 cibule
2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
špetka oregana
pepř a sůl
listový salát
citron
Postup:
1. Chobotnici nejprve uvaříme ve slané vodě, a to cca 30 minut.
2. V hlubší pánvi osmahneme na oleji cibuli nakrájenou na tenké kroužky.
3. Chobotnici rovněž nakrájíme na tenké kroužky a spolu s plátky česneku přidáme k cibuli.
4. Osolíme, opepříme, přidáme oregano.
5. Dusíme tak dlouho, dokud není chobotnice měkká.
6. Podáváme na listovém salátu s plátkem citrónu.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z ryb